Julemyset

Harry sover, Sebbe är i Stockholm och jag myser i köket. Har tänt massa ljus, dricker lite vin, tuggar på några ostar och bakar saffransbullar. Mm mm. Sånt mys. Älskar att få såna egna kvällar ibland och fixa lite hemma. Oftast är jag helt slut om kvällarna när jag kommer hem från Stockholm och Harry har somnat. Men om jag sätter igång med något då, bakning eller matlagning så får jag oftast lite energi av det. Så försöker peppa mig själv att göra lite sånt, speciellt nu i december när det är mysigt att förbereda inför jul. Mamma och jag åkte till Norrköping i lördags och köpte julklappar. Så skönt och smidigt. Vi ska inte ha så mycket men vill ändå ge något till folk när jag vet att de absolut kommer ge till oss. Vi har även fixat lite annat hemma, en kökshylla åkte upp häromdagen. Blev väldigt bra, lite som pricken över i:et i köket. Snyggt och praktiskt att få undan grejer från arbetsbänken. Har även satt upp ett draperi, mellan vardagsrum och hallen eftersom det drar en del från hallen, vi har 2-glasfönster som vi försöker täta så gott det går. Draperiet i alla fall, blev väldigt mysigt. Känns ju sjukt bra när jag själv har sytt till det och fixat också, dock med expertis från mamma men ändå.

Härom kvällen var jag och några vänner ut på stan i Nyköping. Kul att göra det i sin egna lilla stad! Tar alltså 10 minuter för mig att ta mig ner på stan, så lyxigt! Prata lite, ta en drink och umgås. De efterfrågar en vinprovning mina tjejor. Det är inte första gången så nu känner jag att det är dags att ta tag i det! Är väldigt pepp på det, var längesen jag höll i en. Ska bjuda in ett härligt gäng hem till mig.

På fredag är det dags för julfest med jobbet. Ska bli riktigt kul, det är jag som preppar sånt så ska göra några riktigt härliga, juliga drinkar tänkte jag. Sen ska jag faktiskt unna mig själv att bo över i stan på hotell! Kanske nästan det jag ser mest fram emot faktiskt, hehe. Tänkte att jag som vanligt skulle ta sena tåget hem och cykla hem i natten men sen kände jag att nej, då kommer jag va helt färdig hela helgen så det får bli hotellnatt för den här mamman! Så kan jag komma hem lördag förmiddag, pigg och glad! På lördag ska vi även fira min mamma, hon fyller 65 på Lucia så på lördag ska vi ses hela familjen hemma hos mina föräldrar. Ska bli så kul, det var längesen alla var hemma samtidigt. Familjemiddag är ju bland det bästa, säkert med en av pappas goda grytor så tar jag med lite gott vin till det. Mys.

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s