Date night, tapas och bio

Vi har date night ikväll, min man och jag. Tapas och bio. Harry sover hos mormor och morfar. Så passande. För inatt fick vi inte sova, så vi lär väl somna båda två kanske. Sen har vi tagit ledigt imorgon, sån himla lyx. Var går man ut och äter i Nyköping då? Ja jag vet inte. Skafferiet är bra men vi tänkte testa tapasstället som öppnade tidigare i år. Med allra högsta sannolikhetsgrad så blir det nog lite Rioja ikväll, och inte bara för att vi ska till en spansk tapasrestaurang utan jag har under en längre tid känt mig sugen på just Rioja. Man kan säga fast man bör kanske inte säga, att jag har växt upp med Rioja. Mitt vinintresse kommer först och främst från mina föräldrar och på den tiden, när jag fick börja smaka var det allt som oftast Rioja som dracks därhemma. Mustigt och gott. Har så mysiga minnen från när jag och min vän Anna fick varsitt glas och satt och pratade hela fredagskvällarna vid köksbordet med mina föräldrar. Tror att det var känslan av att vi på riktigt började känna oss vuxna och pratades med som vuxna. På senare år har jag dock inte druckit Rioja överhuvudtaget. Men nu känner jag att det är dags, har inte koll på det men som med många andra viner så finns det även mer modern Rioja nu, som inte bara smakar fat. Så ska återkomma till ämnet när jag har lite mer koll.

Pappas laxpasta med drömmig kalkstenig Goisot

Apropå date night kändes det lite som det i lördags, vi var som vanligt helgsega efter veckan så vi orkade bara laga nåt lätt när Harry hade somnat, som ju ofta blir väldigt gott. Så det blev pappas laxpasta, du kokar spaghetti, tärnar upp en bit kallrökt lax, river parmesan. Sparar en kopp pastavatten, häller av pastan, ner med creme fraiche, osten, laxen, pastavattnet. Salta, peppra, ner med lite basilika och en skvätt citron. Klart. Till detta enkla goda, ska du så klart servera en trevlig, krispig Chardonnay. Allra helst Goisot Bourgogne Côtes d’Auxerre Gueules de Loup från 2017. Okej så klart kan du dricka andra men den här passade så drömskt bra. Älskar när Chardonnay har kropp men fortfarande är så här frisk med lite krisp. Det är 100% Chardonnay, du känner den uppfriskande kalkstenen från terroiren, lite ekfat, lite go stenfrukt och grillad citron. Så njutbart. Denna köper jag som ni vet från Caviste. En av mina favoriter i deras sortiment.

Karafferas en timme om man kommer på en timme innan vad man ska äta samt vad man ska dricka till, jag gör det oftast inte.

Vi hade lyxfika på jobbet idag, det var liksom läge för det, inga chefer på plats, mörkt så klart, jag tröttast av alla, så jag tog en promenad till St Eriksplan och Lillebrors Bageri och köpte deras saffransbullar. Det var bara lite smör i dem konstaterade vi, som ett knäckigt underrede, hehe. Sen så hade Gustav också fika med sig, en vän till honom jobbar på Lundbergs konditori så Gustav hade med mazariner därifrån. Ganska massiv fika alltså men det var nog de godaste, cleanaste mazariner jag har ätit. Och då har jag ätit ett gäng, tror mazarin är min favofika. Så, lite tapas och Rioja på det. Mm mm.

Fina Lillebrors Bageri

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s