Tid för glasögon och en väldigt fin bok

Jaha då har jag beställt ett par terminalglasögon. Har känt nu i två månader, sen jag började jobba igen efter mammaledigheten, att jag lätt får huvudvärk och är trött och ansträngd på eftermiddagarna. Trodde först att jag bara behövde vänja mig vid att sitta framför en skärm igen hela dagarna men sen gick det inte över. Gjorde en synundersökning igår och det visade sig att jag behöver glasögon när jag sitter framför skärmen. Annars har jag fortfarande kvar min supersyn, haha. Så det blir ju spännande. Beställde ett par från Ace and Tate, de har så mycket fina.

Snart har första veckan med vintertid gått. Och med det även första veckan med frost och flera minusgrader. Det känns verkligen tycker jag. Mörkret och kylan. Bar lite emot att skrapa bort frosten från sadeln och sedan kasta sig på cykeln imorse. Tur då att det inte är så långt till tågstationen. Jag behöver verkligen helgerna nu till att bara landa hemma, vila, få andas frisk luft och rå om oss själva. Så bra att jag äntligen fick hem Sofia Woods nya kokbok igår. Hann kika lite på recepten igår kväll. De känns precis som Sofia utstrålar på sin insta, i podden med Elsa, och i sin blogg, så mjuka och snälla. Det är ju precis det här man behöver nu när novembermörkret sänker sig över en och man snabbt vill laga något enkelt men fortfarande gott och som gör bra i kroppen. Maten känns som en varm omfamning. Tror bestämt att Sebastian i detta nu står hemma och lagar hennes smörstekta krispiga vinägerpotatis. Så lyxigt att komma hem till det när man snart har pendlat en hel vecka och är lite trött och frusen. Jag älskar ju potatis, glömmer bort att äta det men när vi väl gör det är det som det godaste och så snällt för magen. Till det blir det grillad kyckling, fräst spenat och mozzarella tror jag. Och vad bör vi dricka till? En lätt och len Beaujolais tror jag passar alldeles utmärkt till detta. Så gott. Snart hemma. Puss

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s