Vintipsa

Blev så pepp idag när en vän tackade för vintips, jag tycker det är väldigt roligt att få tipsa andra om vin men är alltid lite ängslig över att det ska bli rätt till det de äter eller om de skulle råka få en dålig flaska och tipset blir helt fel. Men oftast är det väldigt uppskattat och det gör mig väldigt glad när jag kan få fler att upptäcka mina favoriter. Inte så otippat handlade tipset om en amerikansk Pinot, eller tips och tips, jag tror jag helt enkelt lämnade kvar en flaska sist vi var hemma hos dem. I alla fall vinet, Kings Ridge från Oregon, nr 6286 och väldigt prisvärd, 159 kr. Pinot från Oregon kan vara lika sofistikerad och övertygande som Bourgogne Pinot då Oregon har liknande klimat och förhållanden som Bourgogne. Klimatet är lite kyligare än Kalifornien vilket också känns på vinet, det är aningen mer finlemmat och inte lika solkysst som Pinot från Kalifornien. Min vän Hedvig gjorde hemgjorda pizzor som hon njöt av tillsammans med vinet vilket låter som en drömkombo. Speciellt om man gör pizza med svamp på då tror jag verkligen du matchar smakerna.

Hade för övrigt en väldigt härlig dag. Jobbade hemifrån för första gången på länge. Att som pendlare kunna göra det någon gång per vecka gör så otroligt mycket för mig. Jag hämtar hem så mycket genom att inte behöva hetsa iväg tidigt till tåget utan istället ha en mysig morgonstund med Harry. Efter lämning stack jag direkt ut till skogen och sprang fem kilometer. Det var som att jag blev hög på hela härligheten. Hösten är som i sitt klimax just nu, färgerna är maxade, fukten dryper i luften och stigen jag sprang fram på var fylld av nyfallna gula löv. Det där lever jag länge på. På lunchen gick jag ut och plockade in trädgårdens kanske sista blomster, fantastiskt ändå att det fortfarande blommar i oktober.

Ska jobba fram någon sorts vinlista här har jag tänkt. Kanske ha en kort lista efter varje inlägg med tips men även samla alla tips i en enda lista. Det kommer, jag är fortfarande så ny på detta med bloggen, jag känner mig fram samtidigt som jag bara kör. Det är nog så jag ofta jobbar, klassisk learning by doing. Nu ska jag lägga mig i soffan framför brasan med mannen, med ett glas rött. Puss.

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

En tanke på “Vintipsa”

  1. Hej Maria! Kul att du börjat blogga – jag följer för lite vintips att diskutera med maken 🙂 Hoppas allt är bra nere i Nyköping, vi stängde på Bergö i helgen – så vackert därute nu, alltid lite tråkigt att stänga för vintern… Lycka till med bloggen! //Åza

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s