Göteborg ändå

Vi hade en väldigt bra helg i Göteborg. Och nu är det redan dags för nästa helg. Veckorna går fort nu. Det börjar bli mörkare, kallare, folk är tröttare. Märktes på tåget imorse, kändes som att hela tåget var en enda sovvagn, haha alla sov. Bra att passa på kanske. Som sagt, väldigt bra göteborgshelg. Det är en snäll stad, lite mjukare än Stockholm. Sen har vi det så lyxigt att bror och hans flickvän bor verkligen mitt inne i stan, det är bara att ta sig ut så öppnar sig hela staden. Själva njutningen är också mer nära till hands i Göteborg, uteserveringarna är många fler, finns ute hela året och de är heller inte så svåra om jag får säga så, folk är lite mer avslappnade.

Vi hade krispigt och soligt oktobersväder. Lördag möttes vi alla upp på da Matteos uteservering på Magasinsgatan för en förmiddagsfika. Därifrån promenerade vi sen till Trädgårdsföreningen och lät barnen härja runt i lekparken. Efter en stund smet några av oss iväg till Champagnebaren på Kyrkogatan. Älskar det stället, vi fick tag i några bord på deras innergård, beställde dagens Champagne, ost och chark. Vi drack även en Vacqueyras från Rhônedalen som var mumsig. Härligt att dricka rödvin utomhus i krispigt höstväder. Njutet på det.

Lördagens middag blev en stökig succé. Min bror har ett nyrenoverat men ganska litet kök och vi var ju ett gäng. Så matlagningen tog lite tid men vi hade kul. Jag var i efterrättslaget och vi gjorde Glace au four! Trodde det skulle vara svårare och tänkte att det inte skulle bli så gott men där hade jag fel. Jag hade kockigt nog förberett sockerkakan på morgonen så den var klar. Sen lassade vi på med bär och glass i sockerkaksformen och täckte allt med maräng, körde den på grill 4 minuter i öppen ugn så marängen brändes på. Så smarrigt! Ska jag lätt göra snart igen. Förutom de viner som jag hade färdigplanerade så hittade vi några riktigt trevliga Pinot Noir på bolaget, bland annat en från Willamette Valley, Oregon, USA, där jag och Sebastian har varit. Så kul att besöka nya bolag som har ett bra sortiment. Älskar deras små tillfälliga partier där man kan hitta en del godbitar.

Vi sov inte så jättebra, Harry stökade en del och hade svårt att sova så då var det skönt att börja söndagen med en krispig promenad bara vi tre. Vi köpte med oss en frukostmacka från Bröderi Borgskog och gick upp till Slottsskogen. Gillar den parken, den påminner mig om Golden Gate Park i San Francisco. Det är verkligen en riktigt stor park mitt i stan där det känns som att man har lämnat storstan.

Så, den här helgen blir en lugn hemmahelg, den bästa av helger enligt mig. Vi har inga planer utan ska bara ta den som den kommer. Det kommer drickas lite vin, inget bestämt ännu men vi gör nog egna hamburgare hemma ikväll och då tycker jag att ett gott Rhônevin kan passa. Rhôneviner är nog favoriten efter amerikansk Pinot. Det är också ett vin som har kraft och mycket smak i sig men som samtidigt kan vara mjukt och elegant. Kanske går och köper den Vacqueyras som vi drack förra helgen, så jag får känna lite mer på den. Skulle vara härligt att baka lite bröd och göra egen musli i helgen och kanske fixa lite ute i trädgården. Vi får se.

Vinlista:

Vacqueyras, Grenache, Syrah, Rhônedalen, nr 95957

AVNI Pinot Noir, Oregon USA, nr 95256

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s