Pinot

Pinot noir, den angenäma och känsliga druvan. Den är mest känd som den typiska röda Bourgogne druvan. Oftast lite dyrare. Min Pinot är som sagt amerikansk. Jag tycker man känner skillnaden på amerikansk och fransk Pinot, du kan känna den gamla jorden, myllan, terroiren, i fransk Pinot, lite som att den har ett fint, gediget förflutet, en gammal kraft att bära på. Amerikansk Pinot är solkysst. Du känner kombinationen av det kyliga nattliga klimatet med dimman som drar in från Stilla Havet på nätterna, tillsammans med den karaktäristiska kaliforniska solen som värmer druvorna om dagen. Det är likadant gällande amerikansk Chardonnay, du känner solens värme. Och hur härligt är inte det! Varenda sipp är en njutning. Som sagt, jag dricker det gärna på egen hand men det som är så bra är att det passar till så mycket. Charkisar med ost. En krämig svamppasta. Hemgjord pizza bianco. Tacos. Ugnsbakad torsk med beurre blanc. Ni hör ju. Det går alltså att matcha med väldigt mycket.

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s