Vinet

Tåget tuggar på. Septemberljusets sega morgonstrålar spelar på den sista friska grönskan som börjar skifta till höstfärger. Det går bra. Jag tror vi får ihop det. Lite klurigt när båda pendlar men what to do? Tur att vi har mina föräldrar så nära, de är verkligen guld värda. Och det är en sån ynnest att ha en så nära kontakt med dem, det är bland det finaste att se hur mycket Harry tycker om sin mormor och morfar. Och hur mycket det betyder för dem. Så fint.

Älskar att hösten är här. Det krispiga lite lugna, att ta en lite kylig promenad men ändå känna solens värmande strålar och sen få gå in och stanna inne. Ta på sig raggsockorna på kvällen och dricka te. Myset. Lyssnar på Elsa och Sofia och deras podd om Svenskt Tenn. Gillar verkligen att ha dem i lurarna, blir lugn av deras fina samtal om inredning, trender och en del personligt.

Vinet då? Vinet till livet, finns det? Det bästa är väl ändå att alla får välja sina egna favoriter. Det finns inga rätt eller fel. Okej pinotage är väl nästan alltid fel men annars. Jag försöker hitta mina egna favoriter och det är nog amerikansk Pinot Noir som ligger främst, för mig passar det till det mesta, men helst okynnessippar jag min Pinot, en höstig, slöig lördagseftermiddag då jag tänker att Harry leker för sig själv, Sebastian kollar en fotbollsmatch, och jag sitter i soffan i rummet intill med en go bok och en härlig tidning.

Jag tänker att vi här ska avhandla en del goa matchningar, vilket vin ska du dricka till olika maträtter, eller, ännu hellre, om du nu har ett favoritvin, eller en flaska du har fått med dig från utlandsresan, vad ska du laga och äta till vinet? Där är nog jag mer, jag vill välja mitt vin och sen vad jag äter till det. Sen att småbarnslivet inte så ofta tillåter den tidslyxen är en annan sak men det är fint att drömma lite. Så får man försöka ha sina favoritviner tillhanda som ju är väldigt bra om de passar till många olika rätter.

I’m on a train

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

En tanke på “Vinet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s