Att känna sig som en lejonhona

Be yourself; Everyone else is already taken.

— Oscar Wilde.

Idag känner jag mig som en lejonhona vars barn ska tas ifrån henne. Att börja lämna sitt barn varje morgon som du så gott som har suttit ihop med i ett år, samt de nio månaderna han låg i magen. Han som är den finaste, så klart för mig, finare än man någonsin kunnat tro. Att han redan springer fram, hör och ser allt, vill känna, vara med, och framförallt ha mig och sin pappa nära samtidigt. Det bästa de här dagarna är att få komma hem och ge honom välling och sedan ligga och gosa tillsammans i vår säng innan han somnar. Han förstår att vi har påbörjat något nytt, han känner på mitt ansikte, undrar över min mascara som lätt suddats ut av en mammatår. Och somnar sen lugnt i min famn när jag sjunger för honom. Jag blir lite lätt aggressiv av detta, vaksam och oerhört beslutsam. Känner att jag har en ny, starkare pondus. Ingen kan nånsin sätta sig på mig igen, ingen kommer få mig att göra något jag inte vill. Jag är mamma nu. Jag har bara en viktig uppgift i livet. Livet blir på ett sätt lättare. Jag åker gärna till jobbet, tycker det är skönt att slänga mig på cykeln och susa fram i den tidiga höstluften, sätta mig på tåget, ta på mig hörlurarna och ta fram datorn. En glädje, tillsammans med storstadens energi sprider sig inom mig under promenaden genom Stockholms citys morgonstök, jag känner fräschheten från Hötorgets blommor, innan försäljarna har börjat härja efter en. Det är roligt och så givande att vara tillbaka på kontoret och jobbgänget. Det som är lite jobbigt är tågresan hem, då vill jag bara vara hemma redan. Ska försöka få arbetstid på tåget, jobba längre måndagskvällar för att kunna åka hem tidigt resten av veckan. Min lilla älskling, redan in på dagis. Hur fort kan ett år gå egentligen? Jag vet att han kommer klara av det, det är bara smärtsamt att vara ifrån varandra, och jag märker att han så klart också känner det.

This is the first post on my new blog. I’m just getting this new blog going, so stay tuned for more. Subscribe below to get notified when I post new updates.

Publicerat av

Maria Nielsen

Jag - vinälskare med sommelierutbildning. Löpning i skogen är min go to som terapi och egentid. Mamma till Harry och gift med Sebastian. Pendlande Office Manager som flyttat från Stockholm till Nyköping, älskar närheten till naturen och friheten i att lämna storstan. Vill göra fler vinresor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s